Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Με συγκίνηση η βράβευση μαθητών-αθλητών από το Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

O Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων βράβευσε τους πρωτοετείς φοιτητές & διακεκριμένους μαθητές – αθλητές
Σε μια συγκινητική εκδήλωση στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο Αλιάρτου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017, για 7η συνεχή χρονιά η «Γιορτή Εκπαίδευσης» του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, όπου τιμήθηκαν 56 πρωτοετείς φοιτητές/τριες.
Ο Δήμος μας βράβευσε τους πρωτοετείς φοιτητές που αποφοίτησαν από τα σχολεία του, την σχολική χρονιά 2016-2017 και εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ/ΤΕΙ) καθώς και διακεκριμένους μαθητές – αθλητές.
Ο Δήμαρχος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν οι μαθητές και οι οικογένειές τους, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους οι οποίες δικαιώθηκαν  από το αποτέλεσμα. Αναφέρθηκε επίσης και στην αξία της εκπαίδευσης και των σπουδών. Καταλήγοντας στο λόγο του, ο Δήμαρχος Γεώργιος Π. Ντασιώτης και απευθυνόμενος στους μαθητές ανέφερε: «Σας ευχόμαστε καλή πρόοδο και καλή τύχη. Είμαστε κοντά σας και νοιώθουμε τις αγωνίες σας. Οι σπουδές είναι μονόδρομος και για σας, αλλά και για την πατρίδα. Προσπαθήστε για το καλύτερο και να θυμάστε, ότι η κοινωνία  μας  εναποθέτει το  μέλλον της, σε εσάς».
Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν οι μαθητές – αθλητές που διακρίθηκαν φέτος σε ατομικά αγωνίσματα και μας έκαναν υπερήφανους σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:
    Χαλιμούρδας Ιωάννης για την διάκριση του στους πανελλήνιους αγώνες νέων στο άλμα εις ύψος, κατακτώντας την 3ηθέση.
    Χαλιμούρδας Κωνσταντίνος για την 3η πανελλήνια νίκη παμπαίδων στο άλμα εις ύψος.
    Χόντος Γεώργιος για την 6η πανελλήνια νίκη παίδων στη σφαιροβολία
    Ζαχαρίας Κωνσταντίνος, για την διάκρισή του στους πανελλήνιους αγώνες τοξοβολίας εφήβων, κατακτώντας την 1ηθέση.
    Σταύρου Παναγιώτης, για την διάκρισή του στους πανελλήνιους αγώνες Ζίου – Ζίτσου παίδων, κατακτώντας την 1η θέση.
    Λαμπίρη Μαρία, για την διάκρισή της στους παγκόσμιους χειμερινούς αγώνες των Special Olympics στην Αυστρία το 2017.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μελισσάρης Ιωάννης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας, Διευθυντές των  Σχολείων, Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και πλήθος κόσμου.
Γραφείο Ενημέρωσης Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

 Πλούσιο Φωτορεπορτάζ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Έβγαλε πιστόλι μέσα στο νοσοκομείο Λαμίας και απείλησε τους γιατρούς

Τι προκάλεσε την έκρηξη του νεαρού
Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια αξονικής τομογραφίας στο Νοσοκομείο Λαμίας.
Ένας νεαρός ηλικίας 25 με 30 ετών έβγαλε όπλο και απείλησε τους εργαστηριακούς υπαλλήλους, όταν εκείνοι προσπαθούσαν να κάνουν αξονική στον πατέρα του.

Την έκρηξη του νεαρού φαίνεται ότι προκάλεσε το γεγονός ότι ο πατέρας του πονούσε από την περιπέτεια της υγείας του και επιπλέον από την προσπάθεια ώστε να πάρει τη σωστή θέση για να γίνει η τομογραφία. Έτσι ζήτησε με αυτόν τον απίθανο τρόπο να τον αφήσουν ήσυχο και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε.

Ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία για την καταγραφή του συμβάντος.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πληρώνουμε από σήμερα την πλαστική σακούλα- Χρέωση 3 λεπτά συν ΦΠΑ


Σε μια νέα καταναλωτική συνήθεια μπαίνουν από σήμερα οι Ελληνες, καθώς σταματά η δωρεάν διάθεση πλαστικής σακούλας από τα σούπερ μάρκετ και όλα τα εμπορικά καταστήματα.

Η χώρα μας από σήμερα εναρμονίζεται με το ευρωπαϊκό πλαίσιο και οι καταναλωτές αν θέλουν πλαστική σακούλα για τα ψώνια τους θα πρέπει να την πληρώνουν.

Το κόστος για την πλαστική σακούλα, το οποίο είναι ειδικό ειδικό περιβαλλοντικό τέλος, ανέρχεται στα 3 λεπτά

Η τιμή τους πάντως θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ, καθώς σε αυτή τη φάση θα δοκιμαστεί η ψυχολογική επίδραση του μέτρου στις καταναλωτικές συνήθειες. Ο στόχος της κοινοτικής νομοθεσίας είναι να περιοριστεί η χρήση της πλαστικής σακούλας στις 90 (ετησίως) ανά πολίτη έως το 2020 και στις 40 έως το 2025.

Στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται 250-350 σακούλες ανά άτομο ετησίως. Από το νέο έτος έτος οι σακούλες θα χρεώνονται 0,04 ευρώ και 0,09 ευρώ το 2019. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει πως το ετήσιο κόστος για πλαστικές σακούλες ανά καταναλωτή θα κυμαίνεται από 10 έως 14 ευρώ για το 2018 και από 31,5 έως 24,5 ευρώ για το 2019.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Ιταλία από το 2011 έχει απαγορεύσει πλήρως τις πλαστικές σακούλες, στην Ιρλανδία το κόστος είναι 0,36 ευρώ ανά σακούλα, στην Πολωνία, το μέτρο εφαρμόζεται από σήμερα και το κόστος της σακούλας είναι 30 λεπτά, στην Αγγλία και την Πορτογαλία 10 λεπτά, στη Βουλγαρία από 0,05 ευρώ, όπως και στην Ισπανία.

Πάντως από σήμερα επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές ενημερώνουν τους καταναλωτές για το κόστος της πλαστικής σακούλας. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες θα πρέπει να αναγράφουν σε εμφανές σημείο ότι αυτές  υπόκεινται σε περιβαλλοντικό τέλος (εξαιρούνται περίπτερα και υπαίθριο εμπόριο) και να διαθέτουν σε εμφανές σημείο προς τον καταναλωτή πλαστικές σακούλες μεταφοράς ή άλλες τσάντες πολλαπλών χρήσεων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ιστορία της βασιλόπιτας και γιατί βάζουμε μέσα φλουρί!

Η ιστορία της βασιλόπιτας ξεκινά πριν από εκατοντάδες χρόνια, περίπου στο 1500, στη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Καισαρεία της Καππαδοκίας. Την εποχή που ο  Μέγας Βασίλειος,  ήταν δεσπότης της Καισαρείας και ζούσε αρμονικά με τους συνανθρώπους του, με αγάπη, κατανόηση και αλληλοβοήθεια.

Κάποια μέρα όμως, ένας αχόρταγος στρατηγός - τύραννος της περιοχής, ζήτησε να του δοθούν όλοι οι θησαυροί της πόλης της Καισαρείας, αλλιώς θα πολιορκούσε την πόλη για να την κατακτήσει και να τη λεηλατήσει.

Ο Μέγας Βασίλειος ολόκληρη τη νύχτα προσευχόταν να σώσει ο Θεός την πόλη. Ξημέρωσε η νέα μέρα και ο στρατηγός αποφασισμένος με το στρατό του περικύκλωσε αμέσως την Καισαρεία. Μπήκε με την ακολουθία του και ζήτησε να δει το Δεσπότη, ο οποίος βρισκόταν στο ναό και προσευχόταν. Με θράσος και θυμό ο αδίστακτος στρατηγός απαίτησε το χρυσάφι της πόλης καθώς και ότι άλλο πολύτιμο υπήρχε στην πόλη.

Ο Μέγας Βασίλειος απάντησε ότι οι άνθρωποι της πόλης του δεν είχαν τίποτε άλλο πέρα από πείνα και φτώχεια, δεν είχαν να δώσουν τίποτε αξιόλογο στον άρπαγα στρατηγό. Ο στρατηγός με το που άκουσε αυτά τα λόγια θύμωσε ακόμα περισσότερο και άρχισε να απειλεί τον Μέγα Βασίλειο ότι θα τον εξορίσει πολύ μακριά από την πατρίδα του ή κι ακόμη μπορεί να τον σκοτώσει.

Οι χριστιανοί της Καισαρείας αγαπούσαν πολύ το Δεσπότη τους και θέλησαν να τον βοηθήσουν. Μάζεψαν λοιπόν από τα σπίτια τους ότι χρυσαφικά είχαν και του τα πρόσφεραν, ώστε δίνοντάς τα στο σκληρό στρατηγό να σωθούν. Στο μεταξύ ο ανυπόμονος στρατηγός κόντευε να σκάσει από το κακό του. Διέταξε αμέσως το στρατό του να επιτεθεί στο φτωχό λαό της πόλης.

Ο Δεσπότης, ο Μέγας Βασίλειος, που ήθελε να προστατέψει την πόλη του προσευχήθηκε και μετά παρουσίασε στο στρατηγό ότι χρυσαφικά είχε μαζέψει μέσα σε ένα σεντούκι. Τη στιγμή όμως που ο στρατηγός πήγε να ανοίξει το σεντούκι και να αρπάξει τους θησαυρούς, με το που ακούμπησε τα χέρια του πάνω στα χρυσαφικά έγινε το θαύμα!

‘Όλοι οι συγκεντρωμένοι είδαν μια λάμψη και αμέσως μετά έναν λαμπρό καβαλάρη να ορμάει με το στρατό του επάνω στον σκληρό στρατηγό και τους δικούς του. Σε ελάχιστο χρόνο ο κακός στρατηγός και οι δικοί του αφανίστηκαν. Ο λαμπρός καβαλάρης ήταν ο Άγιος Μερκούριος και στρατιώτες του οι άγγελοι.

Έτσι σώθηκε η πόλη της Καισαρείας. Τότε όμως, ο δεσπότης της, ο Μέγας Βασίλειος, βρέθηκε σε δύσκολη θέση! Θα έπρεπε να μοιράσει τα χρυσαφικά στους κατοίκους της πόλης και η μοιρασιά να είναι δίκαιη, δηλαδή να πάρει ο καθένας ό,τι ήταν δικό του. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Προσευχήθηκε λοιπόν ο Μέγας Βασίλειος και ο Θεός τον φώτισε τι να κάνει. Κάλεσε τους διακόνους και τους βοηθούς του και τους είπε να ζυμώσουν ψωμάκια, όπου μέσα στο καθένα ψωμάκι θα έβαζαν και λίγα χρυσαφικά.

Όταν αυτά ετοιμάστηκαν, τα μοίρασε σαν ευλογία στους κατοίκους της πόλης της Καισαρείας. Στην αρχή όλοι παραξενεύτηκαν, μα η έκπληξή τους ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν κάθε οικογένεια έκοβε το ψωμάκι αυτό κι έβρισκε μέσα τα χρυσαφικά της. Ήταν λοιπόν ένα ξεχωριστό ψωμάκι, η βασιλόπιτα . Έφερνε στους ανθρώπους χαρά κι ευλογία μαζί. Από τότε φτιάχνουμε κι εμείς τη βασιλόπιτα με το φλουρί μέσα, την πρώτη μέρα του χρόνου, τη μέρα του Αγίου Βασιλείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ευλογία της Βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας-Φωτογραφίες




Τελετή ευλογίας της Βασιλόπιτας στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στη Λιβαδειά
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η τελετή ευλογίας της Βασιλόπιτας στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στη Λιβαδειά, με την παρουσία των τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, κόσμου καθώς και της φιλαρμονικής του Δήμου Λεβαδέων που τραγούδησε τα κάλαντα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, καλή και ευλογημένη χρονιά με πίστη, αγάπη και αισιοδοξία, και ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθάνε στις προσπάθειες που κάνει η Τοπική μας Εκκλησία, μέσω των κοινωνικών και φιλανθρωπικών της δομών, για την διακονία των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Πριν την τελετή ευλογίας της Βασιλόπιτας τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του Μητροπολιτικού Ναού Λεβαδείας έψαλαν τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά καλή χρονιά και καλή πρόοδο, και τους πρόσφερε βιβλία και γλυκά.
imtl.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Tο 2018 είναι εδώ!!! Καλή Χρονιά από το Permissospress


Τι ευχή να πει κανείς για το νέο έτος που να μην έχει χιλιοειπωθεί πια; Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ίσως μία καλή ευχή να είναι: περισσότερες καλές ειδήσεις το 2018.

Δεν ξέρουμε αν θα «βγει» αυτή η ευχή, αλλά,  εμείς,στο Permissospress, μπορούμε τουλάχιστον να δεσμευτούμε για αληθινές ειδήσεις. Γιατί οι καλύτερες ειδήσεις είναι απλά μια ευχή,αλλά η έγκυρη, άμεση ενημέρωση είναι δέσμευση!

Η  ομάδα του Permissospress σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη σας αυτά τα επτά  χρόνια λειτουργίας του Blog  και σας εύχεται...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ