Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ερωτήματα δημοτών στον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων για την έξαρση της εγκληματικότητας

Έπειτα απο παρακλήσεις δημοτών το Permissospress ήρθε σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων κο Ντασιώτη και συμφώνησε να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τα
συνεχή κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή μας.
Το Permissospress σας δίνει το βήμα να θέσετε τα ερωτήματά σας στο permissos@gmail.com.
Οι απαντήσεις του Δημάρχου θα δοθούν άμεσα και θα δημοσιευθούν απο το Blog μας.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Για πρώτη φορά οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Καλοκτένη Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων-Έναρξη υποβολής αίτησης για την ένταξη στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ


Παρακαλούνται οι δημότες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (Κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ , Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, Αναπηρία 80%) να προσέλθουν στο Δημαρχιακό Κατάστημα Αλιάρτου (Λεωφ. Αθηνών – Αλίαρτος) προκειμένου να υποβάλουν σχετική αίτηση για την ένταξή τους στο μειωμένο τιμολόγιο των Δημοτικών τελών που θα αποσταλούν στη ΔΕΗ.


Δικαιολογητικά :
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ :
Πρόσφατος λογαριασμός της ΔΕΗ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ - ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ,
Εκκαθαριστικό της Εφορίας 2014 ,
Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ
ΑΜΕΑ
Πιστοποίηση Αναπηρίας ,
Εκκαθαριστικό της Εφορίας 2014 ,
Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ
ΑΝΑΠΗΡΙΑ 80%
Πιστοποίηση Αναπηρίας ,
Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών η 27η Μαρτίου 2015-03-12.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο στην Βοιωτία

Το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο στην Βοιωτία www.bookali.gr


Μετά από μια 15ετη δραστηριότητα στο χώρο του βιβλίου, η δημιουργία του ηλεκτρονικού μας καταστήματος δεν ήταν μόνο αναμενόμενη αλλά και επιβεβλημένη σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει.

Οδηγοί σ’ αυτή την πορεία είναι η αγάπη μας για το βιβλίο, η εμπειρία μας και οι απαιτήσεις των πελατών μας. Στόχος μας είναι να παρέχουμε πλήρη και πολύπλευρη ενημέρωση και να ανταποκριθούμε αξιόπιστα και έγκαιρα στις ανάγκες των πελατών που επισκέπτονται τον δικτυακό τόπο μας. Αυτό που μας εμπνέει είναι το πάθος μας για τα βιβλία, τις ξένες γλώσσες, την εκπαίδευση και την τέχνη.


Επιδίωξη μας η δημιουργία μιας βιβλιοφαγικής κοινότητας, η ανταλλαγή απόψεων, κρίσεων, κριτικών με αναφορά το βιβλίο. Δίνεται η ευκαιρία σε εγγεγραμμένους πελάτες να κερδίζουν πόντους ανταμοιβής για τις αγορές τους και αφού συλλέξουν 200 πόντους θα μπορούν να κερδίσουν ένα βιβλίο δωρεάν αξίας 20,00€. Και ταυτόχρονα τα μέλη του βιβλιοπωλείου μας θα μπορούν να τύχουν προνομιακών εκπτώσεων τόσο σε βιβλία, γραφική ύλη όσο και σε διάφορα καλλιτεχνικά events.

Στο Βιβλιοπωλείο μας προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα τίτλων :

1. Λογοτεχνικά βιβλία

2. Παιδικά βιβλία

3. Βιβλία εκμάθησης ξένων γλωσσών

4. Σχολικά βοηθήματα

5. Λεξικά

6. Ξενόγλωσσα λογοτεχνικά βιβλία

7. Θεατρικά

8. Εκπαιδευτικά


Το βιβλιοπωλείο bookali εδρεύει στην Αλίαρτο Βοιωτίας, στην όδο Πρασιάς και Τριδένδρου (Νέος Συνοικισμός Ευρυτάνων)


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα έργα για τη Στερεά Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 617.209,94 ευρώ






Κώστας Μπακογιάννης:

"Σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα, αλλά και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση χρονική συγκυρία,

 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει καταφέρει να σταθεί όρθια"



·       Σε 6 μήνες συμβασιοποιήθηκαν συνολικά 13 έργα, ύψους 24.292.902,84 ευρώ



·       Σημαντικές παρεμβάσεις σε οδικά δίκτυα και έργα που συμβάλουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Στην υπογραφή των συμβάσεων τριών νέων έργων για τη Στερεά Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 617.209,94 ευρώ, προχώρησε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης.

Πρόκειται για δύο έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και ένα που αφορά στις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, μέσω των οποίων υλοποιούνται σημαντικές παρεμβάσεις για την ασφάλεια οδικών δικτύων, αλλά και εργασίες που στοχεύουν στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα τα έργα είναι τα εξής:

1.    «Συντήρηση και συμπλήρωση οδικού ηλεκτροφωτισμού στο ΕΟΔ των νομών Φθιώτιδας-Φωκίδας-Ευρυτανίας (Χρήση 2014-2017)», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Η συντήρηση συνίσταται στην επισκευή και συμπλήρωση ή την αντικατάσταση τμημάτων του οδικού ηλεκτροφωτισμού σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο Φθιώτιδας-Φωκίδας- Ευρυτανίας που έχουν υποστεί βλάβες ή ζημιές έτσι ώστε ο ηλεκτροφωτισμός να βρίσκεται πάντα  σε  καλή κατάσταση  λειτουργίας.


2.    «Σήμανση οδικού δικτύου Νότιας Εύβοιας», προϋπολογισμού 136.000,01 ευρώ.


Το έργο αφορά στην τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης και ειδικότερα στηθαίων ασφαλείας, πινακίδες διαγράμμιση κ.λ.π. στο  Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Νότιας  Εύβοιας. 


3.    «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου Βυζαντινών Ναών Αττάλης», προϋπολογισμού 81.209,93.


Με το παρόν έργο, πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες προκειμένου να διαμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος που βρίσκεται ανάμεσα στους δύο βυζαντινούς ναούς στην Αττάλη.


Έπειτα από την υπογραφή και των ανωτέρω συμβάσεων, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουν ξεκινήσει συνολικά 13 έργα, ύψους 24.292.902,84 ευρώ, με τις αντίστοιχες συμβάσεις να έχουν υπογραφεί μετά την οριστική ανάδειξη των αναδόχων.


Ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Μέσα σε περίπου 6 μήνες έχουμε συμβασιοποιήσει 13 νέα έργα, που ο συνολικός προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα 24.000.000 ευρώ. Έργα με εξασφαλισμένες πιστώσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα, αλλά και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση χρονική συγκυρία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει καταφέρει να σταθεί όρθια. Με συνεχή προσπάθεια και καθημερινή δουλειά από τις υπηρεσίες μας, αλλά και από τους συνεργάτες της Περιφέρειας καταφέραμε να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε τις υποδομές μας, και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε νέες. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας. Γιατί η Στερεά Ελλάδα χρειάζεται πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις. Κι εμείς, οφείλουμε να είμαστε συνεπείς και να τιμούμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες της». 
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι γονείς της 17χρονης από την Ημαθία δωρίζουν τα όργανά της -Τι είχε δει η μαθήτρια και τους έκανε να πάρουν αυτή την απόφαση

Σε μία συγκινητική κίνηση προχώρησαν οι γονείς της 17χρονης από την Ημαθία που  ξεψύχησε σήμερα. Εδωσαν τη συγκατάθεσή τους για αφαίρεση και δωρεά των οργάνων της.

Ύστερα από αλλεπάλληλα συμβούλια, οι γιατροί βεβαίωσαν ότι η κοπέλα ήταν εγκεφαλικά νεκρή και οι γονείς της έδωσαν την αναγκαία συγκατάθεση. Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν μία περίπου ώρα. Οι γονείς της 17χρονης, οι οποίοι παρέμειναν επί μια εβδομάδα στη Ρώμη πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα σύντομα, ενώ η σορός της άτυχης κοπέλας θα φτάσει στην Ημαθία σε περίπου μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον, η 17χρονη μαθήτρια είχε ιδιαίτερα εντυπωσιαστεί από το έργο «Επτά ζωές» που έχει ως κύριο θέμα τη δωρεά οργάνων μετά από τροχαίο.

Η 17χρονη μαθήτρια από την Ημαθία, η οποία πριν από μια εβδομάδα είχε πέσει από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στη Ρώμη, κατέληξε χθες τη νύχτα σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι το δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε πριν από οκτώ ημέρες, οφείλεται πιθανόν σε κατανάλωση αλκοόλ. Οι Ιταλοί γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια με δύο αλλεπάλληλες επεμβάσεις, αλλά τα εγκεφαλικά τραύματα και το οίδημα που παρουσιάστηκε στη συνέχεια, δεν επέτρεψαν να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η κατάσταση.

Κοντά στην οικογένεια στάθηκε όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες, ο Έλληνας υποπρόξενος στην ιταλική πρωτεύουσα Νίκος Τζωίτης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Λεβαδέων προς τον κ. Γεώργιο Μπίμη για τη διάκριση του σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας

Η Δήμαρχος Λεβαδέων επιθυμεί να εκφράσει τα πιο θερμά της συγχαρητήρια στον συντοπίτη μας κ. Γεώργιο Μπίμη ο οποίος κατά τον Πανελλαδικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών απέσπασε έπαινο Ποίησης για το ποίημα του «Σαν Ευχή» και έπαινο Διηγήματος για το διήγημά του «Τυχαία Συνάντηση».
Η τιμητική αυτή διάκριση του κ. Μπίμη μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς δικοί μας άνθρωποι συνεχίζουν να παράγουν λογοτεχνικό έργο και να αποσπούν  τιμητικές διακρίσεις. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι λοιμώξεις του Χειμώνα εκτίναξαν τη ΧΑΠ

Αύξηση των περιστατικών Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) αλλά και των παροξύνσεων καταγράφονται το τελευταίο διάστημα από τους ειδικούς επιστήμονες, με μία από τις βασικές αιτίες τις λοιμώξεις από ιούς και μικρόβια που εμφανίζονται  τους χειμερινούς μήνες.

Εκτός αυτού η αύξηση των περιστατικών οφείλεται μεταξύ άλλων και στη ρύπανση της ατμόσφαιρας που μπορεί να προέρχεται από τη χρήση τζακιών ειδικά τις κρύες ημέρες που διανύουμε.

Όπως σημειώνει η κα Νίκη Γεωργάτου, Διευθύντρια Πνευμονολόγος στο Ιατρικό Αθηνών,   "Οι παροξύνσεις της ΧΑΠ μπορεί να οφείλονται σε διάφορες αιτίες, όπως η ρύπανση της ατμόσφαιρας  ή η διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής, αλλά η συχνότερη αιτία (50-70% των περιπτώσεων) είναι οι λοιμώξεις από ιούς που συμβαίνουν συνήθως τους χειμερινούς μήνες ή από μικρόβια".

Η κ. Γεωργάτου εξηγεί: "Οι παροξύνσεις αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που καθορίζουν την πορεία της νόσου και την ποιότητα ζωής των ασθενών με ΧΑΠ .Σχετίζονται με επιδείνωση των συμπτωμάτων, μείωση της ικανότητας για άσκηση και γενικά με την καθημερινή δραστηριότητα, τις συχνότερες εισαγωγές στο νοσοκομείο, την ταχύτερη απώλεια της λειτουργίας του πνεύμονα και τον αυξημένο κίνδυνο για θάνατο".

Από ΧΑΠ πάσχουν συνήθως άνδρες ή γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών με ιστορικό καπνίσματος (περισσότερα από 20 τσιγάρα την ημέρα για περισσότερα από 20 χρόνια) - Περίπου 30% αυτών θα παρουσιάσουν ΧΑΠ και τα συμπτώματά τους είναι δύσπνοια κυρίως στην κόπωση, εύκολη κόπωση, βήχας με άφθονα πτύελα, συχνά  κρυολογήματα ή λοιμώξεις του αναπνευστικού καθώς και πνευμονική καρδία (οφειλόμενη στη μείωση του Οξυγόνου και στην αύξηση του διοξειδίου στο αίμα).

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι μια κοινή πάθηση, με μεγάλο κόστος για τις υπηρεσίες υγείας και μεγάλο φορτίο για την οικονομία της χώρας. Η συχνότητα εμφάνισης σε κάθε χώρα είναι διαφορετική, κυμαίνεται από 4-10% των ενηλίκων κατοίκων κάθε χώρας αλλά πάντοτε αντανακλά το επίπεδο καπνίσματος του λαού.

Τι συνιστούν οι ειδικοί.

Στους ασθενείς με ΧΑΠ συνιστάται : Διακοπή του καπνίσματος, αν συνεχίζουν να καπνίζουν. Αντι-γριππικός εμβολιασμός με σκοπό τη δυνατή μείωση της πιθανότητας παρόξυνσης λόγω ιογενούς λοιμώξεως και εμβολιασμός εναντίον του πνευμονιοκόκκου. Αντιβιοτικά χορηγούνται κατά τη διάρκεια μιας παρόξυνσης όταν υπάρχουν έντονη δύσπνοια, αυξημένος βήχας και πυώδη πτύελα.

"Εκτός από την αντιβίωση, η παρόξυνση της ΧΑΠ αντιμετωπίζεται με  δόσεις κορτιζόνης από του στόματος ή ενδοφλέβια  και με αύξηση της θεραπείας συντήρησης που συνίσταται σε εισπνεόμενη αγωγή με βρογχοδιασταλτικά (αντιχολινεργικά και β2 διεγέρτες μακράς δράσης) και εισπνεόμενα κορτικοειδή. Η τακτική παρακολούθηση του ασθενούς από το γιατρό του συμβάλλει στην αντιμετώπιση των πρώιμων συμπτωμάτων και προλαμβάνει την εκδήλωση των παροξυσμών.  Για τη θεραπεία συντήρησης των ασθενών με ΧΑΠ υπάρχουν πολλές θεραπευτικές  επιλογές με μεγάλη αποτελεσματικότητα " αναφέρει η κα Γεωργάτου.

Η αντιμετώπιση

Υπάρχουν πλέον νέα φάρμακα τα οποία συμβάλλουν στη σωστή αγωγή των ασθενών και χορηγούνται σε εισπνεόμενη μορφή με νέου τύπου εισπνευστικές συσκευές που σκοπό έχουν την ευκολότερη λήψη της θεραπευτικής ουσίας. Μεταξύ αυτών, κυκλοφόρησε πρόσφατα το ΒρωμιούχοΑκλιδίνιο. Είναι αντιχολινεργικό φάρμακο που ανακουφίζει αποτελεσματικά από τα συμπτώματα και λόγω της χορήγησής του δύο φορές την ημέρα, παρέχει καλύτερη βρογχοδιαστολή κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί, ενώ  εμφανίζει  λιγότερες αντιχολινεργικές ανεπιθύμητες ενέργειες όπως π.χ. ξηροστομία. Όπως αναφέρει η κα Γεωργάτου στην αποτελεσματικότητα του νέου σκευάσματος συμβάλει σημαντικά και η νέα συσκευή εισπνοών με την οποία χορηγείται. Είναι μία πρωτοποριακή προγεμισμένη με το φάρμακο και εύκολη στη χρήση συσκευή, που διαθέτει ηχητικό και οπτικό σήμα ώστε να ενημερώνεται ο ασθενής για τη σωστή λήψη της δόσης. 
cm@cosmosep.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στο Βύρωνα: Ανδρας με το βρέφος της αδελφής του έπεσαν από μπαλκόνι πολυκατοικίας -Νεκρό το μωρό

 Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι άνδρας έπεσε με το βρέφος της αδελφής του στο κενό από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας στον Βύρωνα.

Το μόλις 4,5 μηνών κοριτσάκι είναι νεκρό, καθώς μεταφέρθηκε στο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» χωρίς σφυγμό, ενώ αυτή την ώρα ενημερώνονται οι γονείς του. Η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Μαριλίζα Οικονόμου ζήτησε άμεσα τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 26χρονος (που κατά ορισμένες πληροφορίες αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα) πρώτα πέταξε στο μωρό από τον 4ο όροφο και στη συνέχεια πήδηξε και ο ίδιος στο κενό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν μόνος του με το βρέφος, καθώς η μητέρα του είχε βγει για λίγο έξω από το σπίτι. Την πράξη του 26χρονου, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον «Ερυθρό Σταυρό», είδαν γείτονες οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο.

Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικοί που συλλέγουν στοιχεία και παίρνουν καταθέσεις από γείτονες και αυτόπτες μάρτυρες.

Η πολυκατοικία στην οποία συνέβη το τραγικό περιστατικό βρίσκεται στον πεζόδρομο ανάμεσα στην οδό Μεσολογγίου και στη Χρυσοστόμου Σμύρνης. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο 26χρονος έπεσε πρώτα πάνω σε δέντρο και μετά στον πεζόδρομο, γι' αυτό και δεν σκοτώθηκε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη δύο Ρουμάνων στον Ορχομενό για κλοπή και αποδοχή-διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Ρουμανίας στον Ορχομενό Βοιωτίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος

Κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών εργαλείων, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους


Συνελήφθησαν, χθες (11-03-2015) το μεσημέρι στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, δύο (2) υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 26 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για τα -  κατά περίπτωση -  αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, προχθές (10-03-2015) πρώτες πρωινές ώρες, ο 26χρονος διέρρηξε αποθήκη οικίας, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, στην ανωτέρω περιοχή και αφαίρεσε από το εσωτερικό της:

•    τρία (3) αλυσοπρίονα και τέσσερις (4) γωνιακούς τροχούς κοπής,
•    ένα δράπανο και δύο (2) ηλεκτρικά δραπανοκατσάβιδα,
•    μία συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης,
•    ένα σκαπτικό κομπρεσέρ, καθώς και ένα ποδήλατο.

Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, αστυνομικοί του οποίου, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν και προσήγαγαν τον 26χρονο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι είναι ο δράστης της ανωτέρω κλοπής και συνελήφθη, ενώ υπέδειξε στους αστυνομικούς τον χώρο στον οποίο είχε επιμελώς κρύψει, μέσα σε σάκους, τα προαναφερόμενα αφαιρεθέντα αντικείμενα (πλην του ενός αλυσοπρίονου και του ποδηλάτου).

Όπως διαπιστώθηκε, ο 26χρονος είχε δώσει το ποδήλατο και το ανωτέρω αλυσοπρίονο στον 48χρονο, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, αξίας (3.000) περίπου ευρώ, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έχουν "βάλει στο μάτι" τα περίπτερα της Αλιάρτου



«Πάγωσε» η ενοικιάστρια ενός περιπτέρου στην Αλίαρτο, όταν πήγε να το ανοίξει και βρήκε κομμένα το λουκέτο και τους μεντεσέδες της πόρτας.Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress οι δράστες χθες λίγο μετά τις 3:00 τη νύχτα παραβίασαν την σιδερένια πόρτα του περιπτέρου με λοστούς,αφού έσπασαν τον συναγερμό,  αφαίρεσαν από μέσα μεγάλη ποσότητα τσιγάρων αξίας 3.500 ευρώ,να σημειώσουμε ότι πριν λίγες μέρες είχε γίνει  απόπειρα διάρρηξης στο ίδιο περίπτερο.Η ενοικιάστρια του περιπτέρου είναι απελπισμένη:Δεν πάει άλλο να πάρουν μέτρα κινδινεύουμε.Οι αστυνομία πήρε αποτυπώματα και αναζητά τους δράστες. Επίσης και σε δεύτερο περίπτερο στην Αλίαρτο  την προηγούμενη εβδομάδα  προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.
Aνασφάλεια, αισθάνονται οι κάτοικοι της Αλιάρτου  και μιλούν για ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής,να γίνει  Αστυνομικό Τμήμα ΤΩΡΑ,  έχουμε μόνο δυο,τρεις αστυνομικούς τι να σου κάνουνε,το τελευταίο διάστημα έχουν ανοίξει πάνω απο 20 σπίτια οι κλέφτες, μας είπε χαρακτηριστικά ένας ηλικιωμένος.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΚΟΥΕΙ







Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση από το Δήμο Θηβαίων για τις ζημιές από τη θεομηνία με τις έντονες βροχοπτώσεις

Σοβαρές ζημιές- καταστροφές σημειώθηκαν, κατά την πρόσφατη θεομηνία με τις έντονες βροχοπτώσεις στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2015, στη ζώνη ευθύνης του Δήμου Θηβαίων. Ο Δήμος με τα τεχνικά μέσα που διαθέτει αλλά και με μισθωμένα μηχανήματα έργων κατέβαλλε, από την πρώτη στιγμή, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποκαταστήσει όσες περισσότερες ζημιές.

Συγκεκριμένα στη Δ.Ε. Βαγίων, ο κάμπος στη θέση ΒΑΡΥΚΟ πλημμύρισε με αποτέλεσμα οι καταστροφές στις καλλιέργειες (σιτηρά- αμπέλια κτλ) να είναι ανυπολόγιστες. Επίσης, το ρέμα, το οποίο ξεκινά από την νότια πλευρά του χωριού, διασχίζει το χωριό και καταλήγει στον κάμπο, υπερχείλισε και δημιούργησε προβλήματα πλημμύρας στα γύρω αγροκτήματα. Το πρόβλημα προέκυψε διότι το ανάχωμα από τη μεγάλη ποσότητα νερού έσπασε. Για τη λύση του προβλήματος χρησιμοποιήθηκαν ειδικά ιδιωτικά μηχανήματα καθώς και ειδικό υλικό (πέτρες).

Στον οικισμό Λειβαδόστρα της Τ.Κ. Λεύκρων από τη μεγάλη ποσότητα νερού από τα δυτικά βραχώδη υψώματα (τα οποία είχαν υποστεί καταστροφή από την πυρκαγιά το 2010) καταστράφηκε το οδόστρωμα της οδού από Λεύκτρα προς τον οικισμό και ο αγωγός ύδρευσης στο σημείο αυτό, ,με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει όλος ο οικισμός. Από τα πολλά νερά σε διάφορα σημεία του οικισμού καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς η παραλία καθώς και ότι υπήρχε σ’ αυτήν, όπως δέντρα ( αρμυρίκια), δρόμος και όλα τα φωτιστικά καθώς και οι κατασκευές σκίασης, ζημιά ανυπολόγιστου κόστους. Για τις εργασίες στον οικισμό χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα του Δήμου καθώς και ιδιωτικά ειδικά μηχανήματα.
Στον οικισμό Άγιο Βασίλειο της Τ.Κ. Καπαρελλίου από την πολύ μεγάλη ποσότητα νερού, από τα βόρεια υψώματα, διευρύνθηκε μικρό ρέμα που κατέληγε στην θάλασσα, με αποτέλεσμα αφ’ ενός η καταστροφή του ρέματος εφ’ ετέρου αριθμός οικιών δυτικά του δημιουργηθέντος ρέματος να αποκλεισθούν και να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπόλοιπο οικισμό. Επιπλέον κατά μήκος του δρόμου Καπαρέλλι- Άγ. Βασίλειος στο οδόστρωμα υπήρχαν φερτά υλικά από τα διπλανά υψώματα και πάρα πολύ λάσπη στον παραλιακό δρόμο. Για τον καθαρισμό χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα του Δήμου και ειδικά ιδιωτικά. Σε συγκεκριμένο σημείο επίσης (στροφή) του δρόμου και πριν από τον οικισμό, από μεγάλες ποσότητες νερού από τα πέριξ υψώματα, καταστράφηκε μεγάλο μέρος του οδοστρώματος και του αγωγού ύδρευσης του οικισμού.
Στον οικισμό Καλαμάκι της Τ.Κ. Καπαρελλίου καταστράφηκε η οδός προς το Καλαμάκι σε πάρα πολλά σημεία και σε μήκος 2Km περίπου αλλά και η παραλία σε  πολλά σημεία. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε αγροτικό δρόμο της Τ.Κ. Μελισσοχωρίου.
Ο κάμπος των Τ.Κ. Μελισσοχωρίου- Καπαρελλίου-Λεύκτρων- Πλαταιών πλημμύρησε, από την υπερχείλιση των ποταμών Ωερόη και Ασωπού καθώς και από τα ρέματα των παρακείμενων υψωμάτων, με ανυπολόγιστες καταστροφές στις καλλιέργειες των γεωργών της περιοχής. Επί πλέον παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα στο κανάλι του Μόρνου διότι, ανατολικά της Τ.Κ. Καπαρελλίου από τις πλημμύρες του κάμπου, αρκετό νερό με φερτές ύλες (λάσπη), έπεσε στο κανάλι, με αποτέλεσμα το διυλιστήριο της ΔΕΥΑΘ να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα της διύλισης του νερού λόγω πολύ μεγάλης θολότητας αυτού.
Στη Δ.Ε. ΘΙΣΒΗΣ παρουσιάστηκαν προβλήματα σε ρέμα της Τ.Κ. Ξηρονομής, τα οποία αποκαταστάθηκαν με παρεμβάσεις μηχανημάτων.
Στη Δ.Ε. ΘΗΒΑΣ μέρος του κάμπου των Θηβών  πλημμύρισε με αποτέλεσμα οι καταστροφές στις καλλιέργειες (κρεμμύδια, σιτηρά κα) να είναι ανυπολόγιστες.  Διάφορα μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν και στην Τ.Κ. Ελεώνα, περιοχή μονής Αγίου Νεκταρίου, στο εκκλησάκι Άγιος Ανδρέας και σε διάφορες τοπικές κοινότητες. 

Μετά τα παραπάνω και μετά τη σύγκλιση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για την αντιμετώπιση των καταστροφών, συγκροτήθηκαν τρία (3) συνεργεία από ειδικούς τεχνικούς του Δήμου με τη βοήθεια και όμορου Δήμου (Αλιάρτου) αλλά και Δημοτικών-Διαδημοτικών επιχ/σεων (ΔΕΥΑΘ- ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε.) προκειμένου  να μεταβούν επιτόπου για αυτοψία, καταγραφή και καθορισμό ενεργειών μας προς αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Μετά την αυτοψία και καταγραφή, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται στη διαδικασία σύνταξης των ανάλογων μελετών προκειμένου να καθορισθεί το κόστος κατασκευής των έργων που πρέπει να γίνουν.

Παράλληλα, εστάλη στον Αναπληρωτή στον Υπουργό Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων κο Σπίρτζη Χρήστο, σχετικό ενημερωτικό έγγραφο του Δημάρχου Θηβαίων, με το οποίο γνωστοποιούνται στον Υπουργό τα σοβαρά αυτά προβλήματα και ζητείται άμεση επιχορήγηση  για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.
 





Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα απο τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Λιβαδειάς για τον θάνατου του 17χρονου μαθητή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Λιβαδειά, 12/3/2015

ΨΗΦΙΣΜΑ
    Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς, με την πληροφορία του θανάτου του μαθητή Μεϊντανά Αναστάσιου, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε:
1.    Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και την αμέριστη συμπαράσταση όλων στην οικογένειά του.
2.    Να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία.
3.     Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στο Διευθυντή και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Σχολείου του εκλιπόντος μαθητή.
4.    Να καταθέσει στέφανο στη μνήμη του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων


Διαβάστε Περισσότερα »

Ασφαλιστικό: Ποιες γυναίκες μπορούν να βγουν στη σύνταξη από τα 55

Μπορεί να ακούγεται... δύσκολο με όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν γίνει τελευταία στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, όμως, κάποιοι ασφαλισμένοι μπορεί να βγουν στη σύνταξη νωρίτερα, πριν τα 62 έτη.

Κερδισμένες είναι κυρίως οι γυναίκες που έχουν ασφάλιση πριν το τέλος του 1992:

Συγκεκριμένα,

    Γυναίκες που έχουν ασφάλιση ΙΚΑ, συμπλήρωσαν το 55ο έτος το 2010 και έχουν 4.500 ένσημα, μπορούν να βγουν στη σύνταξη
    Γυναίκες που συμπλήρωσαν τα 55 το 2011 μπορούν να βγουν με μειωμένη σύνταξη από το 56 τους με 4.500 ένσημα
    Εργαζόμενες με ασφάλιση ΙΚΑ και 4.500 ένσημα εάν συμπλήρωσε το 55ο έτος το 2012 βγαίνει σε μειωμένη σύνταξη στα 57, ενώ στα 62 βγαίνει σε πλήρη σύνταξη εάν συμπλήρωσε το 60ο έτος το 2012.
    Γυναίκες με 10.000 ένσημα το 2011 βγαίνουν σε πρόωρη σύνταξη στο 56 έτος, και πλήρη στο 58 έτη με 10.400 ένσημα.
    Γυναίκες που συμπλήρωσαν 10.400 ένσημα το 2012 βγαίνουν σε σύνταξη πλήρη ή μειωμένη έξι μήνες αργότερα σε σχέση με τα παραπάνω όρια.


iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι αποδείξεις που θα μπαίνουν στη λοταρία -Οι τυχεροί θα κερδίσουν μέχρι 10.000 ευρώ

Η κυβέρνηση πρότεινε στο Eurogroup της Δευτέρας λοταρία για τις αποδείξεις.

Πρόκειται για μία νέα μεταρρύθμιση που πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και σύμφωνα με την οποία θα δίνει επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε «λοταρία». Αυτή η πρακτική θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θα κληρώνονται όλες οι αποδείξεις. Το πιο πιθανό σενάριο είναι αποδείξεις από συναλλαγές όπου σημειώνεται μικρής κλίμακας έως καθόλου φοροδιαφυγή να μην συμπεριληφθούν στη λίστα με τις προς κλήρωση αποδείξεις. Τέτοιες είναι οι αποδείξεις από τα super markets και τα πρατήρια καυσίμων.

Από την άλλη πλευρά, ο κατάλογος θα είναι μακρύς για παροχή υπηρεσιών από ελεύθερους επαγγελματίες όπου παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή, όπως γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτές, μπαρ και εστιατόρια, αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Επίσης, εξετάζεται να συμπεριληφθούν και οι αποδείξεις από καταστήματα λιανικής πώλησης υποδημάτων και ενδυμάτων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο ενδέχεται να επεκταθεί, αν τα έσοδα πάνε καλά ή υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί το προς κλήρωση ποσό το οποίο μέχρι στιγμής φαίνεται πως διαμορφώνεται στις 10.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μουντός ο καιρός και σήμερα -Συννεφιά και βροχές

Aστατος ο καιρός και σήμερα με τοπικές βροχές, χιόνια στα βόρεια ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ανεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα,λίγα χιόνια στα ορεινά.
άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4, πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι 4 τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου, από το βράδυ τα φαινόμενα στο Ιόνιο θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θαλασσιά-παραθαλασσια και βαθμιαία εξασθένηση.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια 5 πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, βελτίωση από το απόγευμα
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανότητα σποραδικής καταιγίδας.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.
άνεμοι: ασθενείς μεταβλητοί, πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 04εως 10 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Χρήστου Λυμπέρη στο Συνεδριακό Αλιάρτου

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ETAIΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
(συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΟΜΙΛΙΑ

«Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ. ΘΕΩΡΙΑ – ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ»

ΟΜΙΛΗΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, θα μιλήσει ο συμπατριώτης μας από την Άσκρη και Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, ναύαρχος κ. Χρήστος Λυμπέρης με θέμα:

«Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ. ΘΕΩΡΙΑ – ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ»

Ο κ. Λυμπέρης είναι ο αρμοδιότερος και πλέον έμπειρος για την ανάλυση του σημαντικού αυτού εθνικού θέματος.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γεώργιος Ντασιώτης Ο Πρόεδρος της Εταιρ. Βοιωτ. Μελ. Νικόλαος Κόλλιας


Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: κ. Κων/να Σταθακοπούλου Χατζή τηλ 6979244836
Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων: κ. Σταυρούλα Τσιώλη τηλ 6976728560
Kοινόν Των Βοιωτών : κ Καρβούνης Οδυσσέας τηλεφ 6984316411


Διαβάστε Περισσότερα »

Ασφαλισμένοι ΙΚΑ: Δείτε on line τα ένσημά σας,αν έχετε ασφάλιση και υπολογίστε το ποσό σύνταξης.




    Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΙΚΑ, η διαδικασία της θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας, αλλά και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωσή τους καταργήθηκε.



Ελέγξτε εύκολα και γρήγορα, εάν το βιβλιάριο έχει θεωρηθεί και αν... διαθέτετε ασφαλιστική ικανότητα πατώντας εδώ.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καλεί τους ασφαλισμένους να αξιοποιούν αυτές τις εναλλακτικές δυνατότητες, προκειμένου να μην υφίστανται την ταλαιπωρία αναμονής σε πολυάνθρωπες ουρές που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.
Για να ελέγξετε εάν το 2014 έχετε επαρκή ένσημα για θεμελίωση ασφαλιστικής ικανότητας πατήστε εδώ.

Τι ισχύει αναλυτικά
Συγκεκριμένα, για τους άμεσα ασφαλισμένους, που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το έτος 2014), έχει ήδη αναγγελθεί ηλεκτρονικά η ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, ώστε οι πάροχοι υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, ιατροί, διαγνωστικά κέντρα κλπ) να τους εξυπηρετούν με την επίδειξη του ατομικού βιβλιαρίου υγείας, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες και κυρίως χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες μας.
Αναφορικά με τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα έως 18 ετών) των ασφαλισμένων δικαιούχων περίθαλψης, εξυπηρετούνται από τους παρόχους υγείας χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, έστω και αν δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου/ ΑΜΑ (δηλ. δεν έχουν απογραφεί), αρκεί να επιδείξουν ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, στο οποίο είναι καταχωρημένα.
Για τα προστατευόμενα μέλη (συζύγους και τέκνα) των ασφαλισμένων του τ. ΟΠΑΔ / ΤΥΔΚΥ η ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας έχει αναγγελθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης από την Τρίτη 3/3/2015.

Τι ισχύει για τους μακροχρόνια άνεργους
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ, οι μακροχρόνια άνεργοι είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ, προκειμένου να ανανεώσουν το βιβλιάριο υγείας τους.

Και σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να ελέγχετε εάν διαθέτετε ενεργή ασφαλιστική ικανότητα πατώντας εδώ.


Υπολογίστε online πότε θεμελιώνετε δικαίωμα και υπολογίστε το βασικό ποσό

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για το πότε θεμελιώνετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την online εφαρμογή του ΙΚΑ "Οδηγός αναζήτησης προϋποθέσεων θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος".

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για το πότε θεμελιώνετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την online εφαρμογή του ΙΚΑ "Οδηγός αναζήτησης προϋποθέσεων θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος".
Σε δεύτερο επίπεδο μάλιστα, στην περίπτωση που θεμελιώνετε δικαίωμα σύνταξης, είναι δυνατό να υπολογίσετε το βασικό ποσό της σύνταξής σας, μέσω της εφαρμογής "Υπολογισμός βασικού ποσού Σύνταξης".

Για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος πατήστε εδώ.

Για τον υπολογισμό του βασικού ποσού σύνταξης πατήστε εδώ.

Για ειδικές περιπτώσεις συνταξιοδότησης, μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες πατώντας εδώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ